Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 25-09-2009 14:34
ik zal een voorzet geven en een makkelijk recept geven.
Eigen gemaakte Sate-saus voor 4 personen +/-
Ingredienten:
Uitje, Sambal Oelek, ketjap manis, suiker, Pindakaas, en Melk.
Het uitje fijn snijden en in een steelpan fruiten totdat de ui goed glazig is, een theelepeltje sambal en twee eetlepels suiker er door mengen, 8 eetlepels Ketjap en drie flinke eetlepels pindakaas, vermeng nu alles goed en voeg er een scheut melk door afhankelijk hoe dik u de saus wil hebben.
Snel en eenvoudig maar heerlijk bij de Bami of nasi of gewoon als dipsaus.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 07-05-2010 21:44
Hier mijn recept voor patat-met.
Ga naar de patat boer om de hoek en bestel patat-met.
Eet het direct op want anders wordt het koud.
Scheelt ook weer in de afwas.
Smakelijk eten.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 11-05-2010 15:15
•200 g verse zalmfilet
•1 eetlepel citroensap (of limoensap)
•vers gemalen peper
•150 g peultjes
•2 bosuitjes
•1 (rode) ui
•2 eetlepels olie
•1 eetlepel kerriepoeder
•200 ml. kokosmelk (pakje of blikje)
Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 3 cm. en wrijf ze in met citroensap en peper.
Maak de peultjes schoon en kook ze in ruim water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm. Pel de (rode) ui en snipper deze.
Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg de rode ui en de bosui toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg de kerrie toe en roerbak die even mee.
Schep de zalm en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
Roer er voorzichtig de kokosmelk door en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met gekookte basmatirijst en wortelsalade. Houdt u niet van zalm? Dit gerecht is ook lekker met kipfilet!!
per portie:
25 gram eiwit
100 mg natrium
900 mg kalium
330 mg fosfaat
Ik kook altijd zonder zout dus wie dit wil proberen zelf zout toevoegen.
Penny

Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 11-05-2010 15:40
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 19-05-2010 16:58
uiteraard zijn er diverse manieren om ze te maken maar ik maak ze op deze manier:
Benodigdheden:
Aardappels
Ui
Eieren Pannenkoekmix
melk
zout en peper
knoflook
parmezaanse kaas
Aardappels en Ui fijn raspen in een kom doe er twee eieren bij een snufje peper en zout een teentje knoflook en 50gr parmezaanse kaas, roer alles tot een glad geheel doe er een scheut melk bij en een beetje bloem of pannenkoekmix ( ongeveer een 1/4 pak.)
roer alles weer goed om tot het één geheel is.
Met een lepel kun je mooie afgemeten pannekoeken beslag in de hete olie doen om en om goudbruin laten bakken en smullen maar.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 19-05-2010 18:23


Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 19-05-2010 19:08
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 21-05-2010 01:57
In de serie patat-is-lekker-en-gezond,
hier mijn recept voor patat-speciaal.
Ga naar de patat zaak op de hoek en bestel patat-speciaal.
Vraag wel om wat extra servetten want het spul kliedert nogal. Scheelt ook weer in de was.
Smakelijk eten.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 13-06-2010 12:12
4 personen - 20 minuten Ingrediënten:
•300 g fusilli
•500 gram groene asperges
•1 rode paprika, in stukjes
•100 g achterham, in stukjes gesneden
•4 eetlepels italiaanse olijfolie extra vergine
•2 eetlepels balsamicoazijn
•halve theelepel suiker
•Vers gemalen zwarte peper
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel met koud water af. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van ongeveer 2 cm. Kook ze in 8 minuten beetgaar. Maak de paprika schoon, snijd ze in stukjes. Snijd de ham in stukjes. Maak een dressing van olie, azijn, suiker en fijngemalen zwarte peper. Meng de pasta met de asperges, paprika en ham. Sprenkel de dressing erover.
Lekker met stokbrood
Penny

Hoop doet leven,leven geeft hoop!!!!
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 13-06-2010 22:29
in 8 minuten gaar...dat is knap:|
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 14-06-2010 17:01

