Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 25-09-2009 14:34
ik zal een voorzet geven en een makkelijk recept geven.
Eigen gemaakte Sate-saus voor 4 personen +/-
Ingredienten:
Uitje, Sambal Oelek, ketjap manis, suiker, Pindakaas, en Melk.
Het uitje fijn snijden en in een steelpan fruiten totdat de ui goed glazig is, een theelepeltje sambal en twee eetlepels suiker er door mengen, 8 eetlepels Ketjap en drie flinke eetlepels pindakaas, vermeng nu alles goed en voeg er een scheut melk door afhankelijk hoe dik u de saus wil hebben.
Snel en eenvoudig maar heerlijk bij de Bami of nasi of gewoon als dipsaus.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 20-07-2010 12:25
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 08-08-2010 17:36
Nagerecht
• • • • • • •
Ingrediënten
225 gr. kwark
100 gr. chocolade, 70%-85% cacao
180 ml. slagroom
3 el. melk
Zoetstof
Benodigde materialen
Bereidingswijze
In plaats van zoetstof kunt u ook fructose nemen. Klop de kwark met de slagroom en de fructose of zoetstof tot een lobbige massa. Doe deze in vier schaaltjes. Smelt de chocolade in de melk boven een zacht vuurtje. Verdeel dit, als het mengsel bijna is afgekoeld, over de vier schaaltjes.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 25-08-2010 21:12
10 plakjes Bladerdeeg, eerst bakblik in boteren dan gekruide paneermeel (gewoon ff strooien teveel eruit)
3 eieren
2 lepels crème fraîche
gemalen kaas
2 gebakken zalmmoten (in stukkies) gekruid
Room spinazie
gebakken spekkies
gebakken ui
Verse bieslook en basilicum
Gedroogde Italiaanse kruiden
Goed dooroeren, vulling in bakblik beetje afdekken met opnieuw gemalen kaas en eventueel met wat bladerdeeg afdekken
Je kunt er van alles in kwijt, ik doe altijd maar wat
en +/- 40 min op 200° electrische oven
Recept van Myrthe voor hartige taart:-x
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 25-08-2010 23:04
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 25-08-2010 23:08
en hoe maken we dat?
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 26-08-2010 00:03
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 28-08-2010 13:06
130 gram suiker
120 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, pecannoten)
4 eidooiers
75 gram honing
2 dl melk
1/2 vanillestokje
1 eetlepel limoensap
3 dl slagroom
Bereidingswijze:
Laat 80 gram suiker in een platte pan smelten en voeg de noten toe. Zodra de massa karamelkleurig wordt, giet je deze uit op een ingevette bakplaat en laat het afkoelen. Hak het als het afgekoeld is in stukjes.
Pak een pan en doe daarin de eidooiers, honing, 50 gram suiker, melk en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, een paar minuten door laten koken (wel goed roeren) en daarna de pan koud zetten in een bak met water.
Als de crème goed is afgekoeld doe je er 1 eetlepel limoensap bij. Daarna de slagroom stijfkloppen (yoghurtdikte) en samen met de noten door de crème spatelen.
Een cakevorm/schaal van 1 liter inhoud vullen en minimaal 24 uur in de vriezer zetten.
Serveer de parfait met karamelsaus of chocoladesaus en garneer het af met wat rood fruit.
EET SMAKELIJK
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 08-09-2010 14:51
Moet zeggen dat ik nog nooit zo lekker mosselen heb gegeten.
Hier het recept.
Roerbak in een wok 2 gesneden tenen knoflook, rood pepertje en geraspte gemberwortel. Voeg een blikje kokosmelk toe, met een scheut ketjap, theelepel suiker, sap en wat rasp van een limoen.
Dit aan de kook brengen en de mosselen toevoegen, verse koriander er over heen en klaar.
Smullen maar.
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 31-08-2011 17:39
Het ReceptenLijntje !!!!
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
op 01-09-2011 11:18
Patat met.

