annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

tobaccoll
Community-lid

Na 15 jaar ben ik bijna weggepest door eBay


Even in het kort, ik ben gegonnen op ebay.com een paar jaar nadat ze in Amerika van start zijn gegaan, inmiddels ben ik dus zo'n 15 jaar kopend en verkopend lid van eBay


De afgelopen 10 jaar ben ik voor een groot deel afhankelijk geweest van mijn eBay inkomsten en dit was prima omdat ik een buitengewoon gespecialiseerd verkoop gebied heb (antieke pijpen)


Recentelijk, (lees; de afgelopen jaren) loop ik steeds meer tegen eBay aan als het gaat om kosten (laatste stap is heffing over verzendkosten), en de reglementen als het gaat over feedback en zo. Ik sta positief op 99.4% en 80% van mijn cliënten kopen herhaaldelijk. Sommigen zijn al klant vanaf mijn eerste jaar op eBay.


Toch vind eBay het nodig om mijn account steeds verder in te perken gebaseerd op de statistieken die ze zelf maken. zonder dat ze duidelijk aan kunnen geven waar ik moet verbeteren.


Één punt is in ieder geval de verzendkosten, maar daar kan ik niets aan doen, TNT is belachelijk duur geworden (zeker buiten europa), Paypal eist track&trace anders ben ik niet beschermd en eBay steelt ook nog een stukje. Per saldo wordt ik berispt op de verzendkosten terwijl het een verliespost voor mij is.


Een tweede punt is de communicatie met kopers, vorig jaar zomer heb ik een slechte periode gehad waardoor ik wat minder positieve sterren heb gekregen (feedback bless hoofdzakelijk positief) maar door die piek in de statistiek heb ik al maanden een verkooplimiet en nu mag ik niet eens buiten amerika verkopen (zij noemen dat lokaal).
Darabij komt dan dat Amerika als verkoop land niet meer interessant is door TNT's kosten (33 dollar voor Trace&Trace), iedere klant die ik dit bereken (en ja, ik geef het van tevore aan) klaagt daarovermet als gevolg lage sterren.


Ik vind het geen stijl hoe ze met hun verkopers omgaan en welke eisen ze opleggen. Ebay is een geldmachine geworden die als maar meer honger heeft, en vergeet dat er zonder verkopers geen geld binnenkomt. Wij doen het werk onder steeds zwaardere omstandigheden en zij harken steeds grotere bedragen binnen.


 


Sorry van deze tirade, maar ik zie het niet meer, en eBay is zoals gewoonlijk onbereikbaar.

Bericht 1 van 18
laatste antwoord
17 ANTWOORDEN 17

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

stephanthecollector
Community-lid

af en toe een beetje stoom afblazen moet kunnen en laten we wel wezen ebay vraagt er zelf om, wat die verkooprestrictie betreft daar weet ik helaas alles van heb dat ook gehad en inderdaad dat ging om verzendkosten, ebay vertelde mij dat ik maar gratis moest gaan verzenden, natuurlijk zeggen ze dat want dan moet je de vraagprijs verhogen en strijken zij weer meer commissie op.


Wat die heffing op verzendkosten op ebay.com betreft dat is natuurlijk je reinste diefstal en ik vraag me af of dit wel mag, maar ik ben niet op de hoogte van de wetgeving aldaar.



Die belachelijke sterrenscoren en eigenlijk het hele FB systeem zouden ze eigenlijk af moeten schaffen want het is alleen in het voordeel van de koper, maar ja dat heb ik vaker gezegd dus val ik in herhaling.



Bericht 2 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

moadestien
Community-lid

Voor een verkoper is hier de ware kunst hoe je met eBay moet omgaan teneinde je te kunnen handhaven om te mogen blijven verkopen.



Vanaf morgen moet je daar op eBay.nl twee keer zoveel voor gaan betalen.








Bericht 3 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

Beste Moadestien,


 


Ach jij hebt het 10 jaar volgehouden


maar er is natuurlijk altijd iemand die


langer dan jij hier al aktief als verkoper is


 


Maar wat hij ons meldt daar word je dus


ook niet vrolijk van.


 


Dus het is tijd Moadestien voor een welverdiende


Zomervakantie waarin je nieuwe


ideeën op kunt doen.


 


groetjes Niek


 


 

Bericht 4 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

moadestien
Community-lid

Ik heb van eBay ook heel wat ongemakken te verduren gehad.


Net als je dacht, het gaat lekker, dan kwamen ze wel weer met iets nieuws wat er altijd op neer kwam, meer betalen en meer problemen krijgen.



Neen, mijn vrienden zijn het nooit geworden, meer iets van een noodzakelijk kwaad dat je maar op de koop toe nam.



Tenslotte heeft het ook veel plezier en goeds gebracht maar dat dan alleen ondanks en niet dankzij.



Om dan toch nog maar even concreet te worden.


Vraag: Wanneer worden de zakelijke tarieven voor  veilingen opgetrokken, die voelen nu echt laag aan, slechts 4% gemaximeerd op 5 euro.



Als private verkoper sta ik na de herziening van de tarieven, verdubbeling zonder maximering, voor deze keus. Ik weet zeker dat eBay mij hiermee ook niet zal helpen.



Dan blijft inderdaad een mooie en lange zomer over.


Fijne avond nog.



Bericht 5 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

abeldoorn
Community-lid

IK zag dat een aantal van je negatieve feedbacks bijna een jaar oud zijn (10 juni de eerste, de andere tot half juli). Als je het nog even vol kan houden, verdwijnen die negatieven dus binnen een maand en zal je score waarschijnlijk stijgen naar 99,9 of misschien wel 100. Ook de slechte sterretjes bij die negatieven verdwijnen dan, hopenlijk worden je limieten dan ook opgeheven.


Sterke in ieder geval

Bericht 6 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

Verkopen op eBay is een steeds zwaardere pijp roken.


Je kan je hele pijpenhandel verplaatsen naar eBay Australië. In deze rubriek:


Collectables > Tobacciana > Pipes


Je items komen dan op .com te staan in gelijknamige rubriek. Direct tussen de .com listings.


Voordeel: dezelfde exposure tegen lagere kosten.


Probeer het eens met 1 of 2 aanbiedingen.




Bericht 7 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

schwarze-peter-61
Community-lid

Ebay heeft alleen in duitsland in een jaar aan commisie  865.000.000 € verdient dus wat denk je dat ze je klacht lezen??? vergeet het maar

Bericht 8 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

Tijdens de gold rush waren het ook niet de goudzoekers die rijk werden. Nee, het waren de mensen die de schepjes en de emmertjes verkochten.

Bericht 9 van 18
laatste antwoord

Ebay maakt internationale handel onmogelijk

moadestien
Community-lid

Het waren vooral de mensen die het gevonden goud voor een appel en een ei opkochten.


 

Bericht 10 van 18
laatste antwoord