[bewerk] Dim Sum
Sieuw Mai
Een vulling met kippenvlees of varkensvlees, met daarbuiten wan-tan-papier (gestoomd)
Ha Kau
Een Chinese garnaal omwikkeld in een speciale witte deeg (gestoomd)
Naast de hier bovenstaande gerechten zijn er nog talloze dim sum-gerechten op te noemen. Dim Sum (点心) betekent letterlijk: het hart beroeren. Van oudsher is Dim Sum verbonden met het Kantonese gebruik van het thee drinken (Yam Cha in het Kantonees). Langs de beroemde Zijde-route ontstonden theehuizen, die druk bezocht werden door vermoeide reizigers en lokale landarbeiders. Zij verzamelden zich in deze theehuizen om uit te rusten en hun sociale contacten te onderhouden. De Dim Sum traditie startte toen men bij de thee ook verschillende hapjes begon te serveren. Het zijn doorgaans kleine hapjes, gestoomd of gefrituurd, die tussendoor gegeten worden. Veel (wellicht alle) dim sum-gerechten zijn afkomstig van het Kantonees gedeelte van China (waaronder Hongkong). In Nederland zijn er maar weinig restaurants buiten de Randstad die zich specialiseren in dim sum-gerechten