NotenparfaitIngrediënten(4 pers.):
130 gram suiker
120 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, pecannoten)
4 eidooiers
75 gram honing
2 dl melk
1/2 vanillestokje
1 eetlepel limoensap
3 dl slagroom
Bereidingswijze:
Laat 80 gram suiker in een platte pan smelten en voeg de noten toe. Zodra de massa karamelkleurig wordt, giet je deze uit op een ingevette bakplaat en laat het afkoelen. Hak het als het afgekoeld is in stukjes.
Pak een pan en doe daarin de eidooiers, honing, 50 gram suiker, melk en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, een paar minuten door laten koken (wel goed roeren) en daarna de pan koud zetten in een bak met water.
Als de crème goed is afgekoeld doe je er 1 eetlepel limoensap bij. Daarna de slagroom stijfkloppen (yoghurtdikte) en samen met de noten door de crème spatelen.
Een cakevorm/schaal van 1 liter inhoud vullen en minimaal 24 uur in de vriezer zetten.
Serveer de parfait met karamelsaus of chocoladesaus en garneer het af met wat rood fruit.
EET SMAKELIJK

Stephan