annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
***Nieuwe opties voor het opgeven van je retourbeleid***

07 februari 2013 | 11.12 uur

Vanaf februari kun je de volgende informatie over retourzendingen opgeven wanneer je je object aanbiedt:

  • Retourperiode (hoe lang de koper de tijd heeft om het object te retourneren, nu minimaal 14 dagen)
  • Wie de kosten voor retourzending betaalt (de koper of jij)

Dankzij deze nieuwe vervolgkeuzeopties kun je informatie over retourzendingen in je aanbiedingen gemakkelijker beheren, en beschikken kopers over duidelijke, consistente informatie over het retourbeleid van een verkoper. Later dit jaar wordt het voor zakelijke verkopers verplicht om deze informatie voor al hun aanbiedingen in te voeren.

Deze velden worden beschikbaar in eBay-verkooptools, waaronder het uitgebreide verkoopformulier, de functie voor bulksgewijs bewerken en opnieuw aanbieden in Mijn eBay, Turbo Lister en Verkoopmanager/Verkoopmanager Pro.

Retourzendingen aanbieden is een goede manier van zakendoen

Alle verkopers op eBay moeten een retourbeleid opgeven voor hun objecten, ongeacht of je retourzendingen accepteert. Onderzoek heeft aangetoond dat kopers het op prijs stellen dat ze met een gerust gevoel kunnen winkelen bij verkopers die retourzendingen accepteren, en dat objecten met een duidelijk retourbeleid doorgaans beter verkopen dan objecten die dat niet hebben.

Als je handelt als bedrijf, ben je wettelijk verplicht om problemen voor je koper op te lossen als een object defect is, beschadigd aankomt of niet geschikt is voor het beoogde doel. Kopers hebben bovendien het recht om een object aan jou te retourneren als ze van gedachten veranderen.

Minimumperiode voor retourzendingen

We stellen 14 dagen in als de minimumperiode die verkopers kunnen opgeven voor het accepteren van retourzendingen. Hoewel dit langer is dan de huidige retourperiode van 7 dagen, wordt een retourperiode van 14 dagen in december 2013 verplicht volgens de richtlijn 2011/83/EU betreffende consumentenrechten.

We hebben besloten om deze standaarden alvast toe te passen om de servicekwaliteit te bieden die kopers van ons gewend zijn wanneer ze online winkelen, en ervoor te zorgen dat ze met een gerust gevoel kunnen kopen op eBay.

Meer weten over het opgeven van je retourbeleid?

Met vriendelijke groet,

Het eBay-team