annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
***Bijgewerkt: BELANGRIJKE FISCALE HERINNERING: UW BTW-VERPLICHTINGEN***

27 februari 2018 | 10.34 uur

Hallo,

Als je een professionele eBay verkoper bent, is het belangrijk om na te gaan of je aan je btw-verplichtingen voldoet.

Afhankelijk van waar je goederen zijn opgeslagen en de grootte van je bedrijf zijn er mogelijk btw-regels van toepassing.

De btw is complex en er zijn speciale regels, bijvoorbeeld bij de verkoop van tweedehands goederen. We raden je aan om advies in te winnen bij een accountant, maar hier zijn enkele tips:

    • Als je buiten het Verenigd Koninkrijk gevestigd bent en je inventaris in het Verenigd Koninkrijk verplaatst, geldt er geen omzetdrempel en moet je je onmiddellijk registreren voor btw in het Verenigd Koninkrijk.
    • Als je goederen vanuit een EU-land naar het Verenigd Koninkrijk verzendt, is er voor die afstandsverkopen een drempel van £70.000 van toepassing. Daarboven moet je je voor btw in het Verenigd Koninkrijk registreren.
    • Als je naar andere EU-lidstaten verzendt of daar je inventaris opslaat, moet je je mogelijk ook in die landen registreren en btw betalen.
    • Als je geregistreerd bent voor btw in het Verenigd Koninkrijk, update dan je gegevens bij eBay zoals hier beschreven: https://sellercentre.ebay.co.uk/business/about-vat
    • Je kunt ook de volgende link bezoeken voor meer informatie over de belastingdienst https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/btw_berekenen_bij_diensten/wijziging_in_digitale_diensten_vanaf_2015/eu_btw_melding_doen/wie_en_wanneer_in_nederland_registreren

    eBay blijft samenwerken met instanties om belastingontwijking te voorkomen en zal actie ondernemen tegen degenen die zich niet houden aan de wet, waaronder het blokkeren van de verkopen.

    Met vriendelijke groeten,

    Het eBay-team