ROTTERDAM - De absolute snackhit van Rotterdam: de meeneem-shoarmaschotel Kapsalon. Sinds een jaar verkrijgbaar ...
Kapsalon: döner, patat, sla, gesmolten kaas en knoflooksaus.
Een caloriebom van jewelste, waar patat, shoarma, kaas, sla en sauzen samenkomen. Wel een bom die gretig aftrek vindt.
Kapsalon: het blijft een absurde naam voor een shoarmaschotel. Hoe zijn ze bij El Aviva eigenlijk op het recept gekomen?
Het antwoord zit tien meter verderop achter de balie van Kapsalon Tati. De geboren Kaapverdiaan Nataniël Gomes, eigenaar van de kapperszaak, mag een van de geestelijk vaders van de Kapsalon worden genoemd.
,,Wij van Tati hebben het ontworpen. Eerst bestelden we shoarma met patat in een bak. Later kwamen daar de kaas en sauzen bij. Als we mensen stuurden zeiden we: vraag maar om een Kapsalon en bij El Aviva wisten ze dan wat er bedoeld werd. Ze verkopen het ook in Dordrecht. Grappig. Als ik in Amerika had gewoond, was ik nu rijk.’’
Maak je eigen Kapsalon
Nodig:
Aluminium bakje en plastic vork
100 gram shoarmavlees (293 kcal), met kruiden
Een handvol patat (100 g is 322 kcal)
Twee plakken kaas (100 kcal)
Gesneden sla, tomaat en komkommer (samen 10 kcal)
Knoflooksaus (420 kcal) en sambal
Bereidingswijze:
Frituur de patat. Kruid de shoarma en bak die, zoals gebruikelijk. Gefrituurde patat onderin het aliminium bakje, gebakken shoarma er bovenop. Sauzen, al naar gelang, toevoegen. Plakken kaas erop leggen en geheel even in de oven of onder de grill zetten. Gebruik de gesneden sla, tomaat en komkommer als garnering on top. Vork erin en tast toe!
dat noemen ze hier bij onze plaatselijke swarmaboer een Shoarma Cartouch speciaal trouwens, en die bestel ik meestal met extra kaas
zeker lekkerrrrrrrrrr:-x