annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Beste zakelijke verkopers,

 

We willen je op de hoogte brengen van een aantal belangrijke wijzigingen die vanaf juli 2021 plaatsvinden in de btw-regelgeving. Deze wijzigingen gelden voor alle verkopers die handel drijven binnen of naar de Europese Unie: 

 

  • Meer informatie over OSS-registratie: de bestaande drempels voor afstandsverkopen van goederen binnen de EU worden vervangen door een nieuwe drempel van € 10.000 die voor de hele EU geldt. Vanaf 1 juli kunnen verkopers btw aangeven via een enkele OSS-registratie (One-Stop Shop). Neem contact op met je belastingadviseur om meer te weten te komen over de gevolgen voor je bedrijf.

  • Controleer je accountgegevens: eBay moet aan nieuwe eisen voor rapportage voldoen. Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens, btw-nummer en de locatie van het object altijd up-to-date zijn.

  • Verstrek btw-tarieven: Vermeld altijd de brutoprijs en het btw-tarief dat je hebt gebruikt om de brutoprijs te berekenen als je een aanbieding plaatst op een Europese of Britse site. Dit zorgt ervoor dat wij kopers altijd de juiste btw kunnen tonen. Werk je aanbiedingen hier bij en voeg btw-tarieven toe of corrigeer ze.

 

 

  • Vermeld IOSS-nummer voor invoer: als je goederen aan de EU verkoopt en eBay verplicht is om btw over je verkopen te innen, dan moet je het door eBay verstrekte IOSS-nummer (Import One-Stop Shop) altijd elektronisch opgeven. Het kan anders zijn dat je kopers bij levering btw moeten betalen.

We adviseren je om vertrouwd te raken met de aankomende veranderingen, zodat je je bedrijf ruim van tevoren kunt voorbereiden. Neem contact op met je belastingadviseur om verdere stappen te bespreken.

 

Meer informatie over deze wijzigingen vind je hier.

 

Bedankt dat je op eBay verkoopt.

 

Met vriendelijke groet,

Het eBay-team