annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Beste verkopers,

 

De Europese Commissie heeft onlangs een Europees actieplan voor handhaving gelanceerd met betrekking tot beperkingen op de verkoop van materialen in de EU die kunststof bevatten en met levensmiddelen (FCM ofwel Food Contact Materials) in contact komen. 

 

Kunststof materialen die bamboe en andere plantaardige additieven bevatten en niet zijn toegelaten volgens de Verordening (EU) 10/2011, mogen niet in de EU worden verkocht. 

 

Bovendien mogen producten van bamboe die kunststoffen bevatten, niet in de handel worden gebracht met de bewering dat zij van "bamboe" zijn gemaakt of worden geëtiketteerd als "natuurlijk", "eco-vriendelijk", "milieuvriendelijk", "recycleerbaar", "biologisch afbreekbaar" of "composteerbaar". Deze beweringen zijn namelijk volgens de EU-regelgeving onjuist en misleidend.

 

Deze beperkingen zijn ingesteld omdat het gebruik van bamboe en andere niet-toegelaten bodemplantaardige materialen in plastic FCM een risico voor de volksgezondheid kan vormen.

 

Nederlandse verkopers die in de EU FCM's van bamboe op eBay willen verkopen, mogen alleen producten aanbieden die in overeenstemming zijn met Verordening (EU) nr. 10/2011.

 

Vermeldingen die niet aan de eisen voldoen, zullen door de autoriteiten worden gemeld en van de site worden verwijderd.

 

Bekijk voor meer informatie de veelgestelde vragen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het eBay-team