annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Het failliet van eBay.nl

2201wl
Community-lid

Het zat eraan te komen. De verhogingen van de verkoopprovisie komen niet uit de lucht vallen. Ebay.nl doet het slecht en om toch aan de omzet (en winst) te komen gaan ze de verkoopprovisie drastisch verhogen. Al met al geen slimme strategie, want je jaagt steeds meer verkopers weg en je moet op een gegeven moment de provisie blijven verhogen om je doelstellingen te blijven halen. Iemand die iets van management weet, weet ook dat het soms beter is om toegankelijker te worden door prijzen juist te verlagen en zo omzet (en uiteindelijk ook de winst) te verhogen. Maar de laatste jaren lijken ze bij eBay volkomen de weg kwijt. Samen met Paypal (kopersbescherming!) doen ze er alles aan om het de verkopers zo lastig en onvoordelig mogelijk te maken. Het is het eigen graf graven. Ebay Nederland doet het al slecht en zal door deze nieuwe paniekmaatregelen alleen maar verder in het moeras zakken. Ik heb vandaag maar een bedrijfje opdracht gegeven om een webwinkel te voor mij te gaan ontwerpen. Jammer dat het zo moet.

Hele onderwerp weergeven
2201wl
Community-lid

Hallo Moadestien,

Juist het wegvallen van de plaatsingskosten zal ervoor zorgen dat we de kant van Marktplaats opgaan. Het wordt nu voor iedereen makkelijk om van alles (prullaria) op eBay te zetten en te laten staan, want "plaatsen kost toch niets meer", en "we zien dan wel of we het verkopen".

Ebay was altijd het platform voor de wat serieuzere verkoper en die is meer gebaat bij juist een lagere verkoopprovisie. Het wordt door de maatregelen (ook die van Paypal) van de laatste jaren juist die groep verkopers steeds onaantrekkelijker gemaakt op eBay.

Gericht marktonderzoek doen zou meer helpen dan klakkeloos de provisie verhogen. Lagere verkoopprovisie zou, mijns inziens, niet alleen meer, maar ook de betere verkopers trekken.

Groeten,

Paul

 

Een vraag stellen