annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Staat ebay ongehoord praktijken toe door te zwijgen als koper om hulp vraag

lis0031
Community-lid

Beste mensen

ik heb  15 februari enkele artikelen gewonen waarop ik had geboden bij ebay.uk. Ik had zelf van tevoren de verkoper gevraagd of de 7 items samen verzonden konden worden en het was ok. De biddingen op de artikelen liepen af met intervalen van  enkele minuten en naderhand in mijn email bleek dat ik op een gegeven moment aan het verliezen was. Uit de biddingsgeschiedenis is gebleken dat 2 biddingen van eenzelfde bieder zijn ingetrokken net na de bod toen het bleek dat het hoger was dan mijn hoogste bod. deze bieder heeft nul aankopen gedaan verder geen andere geschiedenis dan bieden op 3 van de artikelen waarop ik geboden heb. Ik vroeg de verkoper informatie over  de intrekking ook al omdat een andere artikel veel duurder was geworden door biedingen van dezelfde bieder.Zij meent dat het klopt en volgens haar zegt ebay ook dat het klopt. Ik heb op 17 februari ebay gevraagd om hier na te kijken en enkele dagen later weer maar ik krijg geen reactie. Maar een bieder kan toch de eigen bod niet intrekken of wel? Ik ben zeer ontevreden over de gang van zaken. Hoe komt het dat ebay geen reactie geeft? Hoe komt dat  een vermoeden van prijsopdrijving gemeld wordt en niet onderzocht wordt?  Zoals ik het zie heeft de actie van de ene bidder dat zich terugtrok gezorgd voor een prijsverhoging van ongeveer 28 engelse pounds gezorgd over 2 artikelen.

wat moet ik hiermee?

bedankt voor jullie hulp

 

 

Geaccepteerde oplossingen (1)

Geaccepteerde oplossingen (1)

omtekunnenreageren
Community-lid

Het zogenaamde shill bidden ofwel bieden op eigen veilingen is een algemeen voorkomend verschijnsel. Ook op eBay is dit niet toegestaan.

 

Zie hiervoor http://pages.ebay.nl/help/policies/seller-shill-bidding.html

Onderaan die pagina vind u een link waarmee u deze verkoper kan melden.

 

Verwacht hier overigens niet te veel van, dit soort overtredingen heeft geen prioriteit, immers prijsopdrijving is ook in het voordeel van eBay. Ook kan het zijn dat u twee weken op een antwoord zult moet wachten.

 

Vergeet verder deze transactie want u laat zich natuurlijk niet belazeren. Eventueel geeft u later nog een negatieve feedback.

 

Antwoorden (15)

Antwoorden (15)

lis0031
Community-lid

Hallo beste mensen

ik heb nog geen reactie van ebay gehad maar de verkopster heeft geschreven dat ze de ene artikle waarbij de biedingen zijn ingetrokken wel wil verkopen voor de prijs dat ik had geboden voordat de nep bieder begon, dwz 10 pound minder, maar de andere artikel waar de nepbieder het 18 pound duurder heeft gemaakt en ik toch gewonen heb, daar wil ze niets aan doen. Ze schrijft dat ze met ebay heeft gebeld en dat ze zeggen dat het ok is (hoe kun je ebay bellen?) en ze zegt dat ze niets te maken heeft met de nep bieder en dat iedere beginner fouten kan maken en dat heeft de nep bieder dus gedaan.Hij wilde 2 dezelfde items kopen en toen hij de ene niet won heeft hij besloten on de winning bod op de andere in te trekken. Kan dit kloppen? Ik blijf denken dat je je eigen bod niet binnen 1 minuut kunt intrekken of wel?  Intussen ben ik ebay wel even zat en heb geen zin om hiermee bezig te zijn. Ben ik gehouden om door te gaan met de verkoper en alles betalen zoals ik wel van plan was voordat ik begon te twijffelen aan haar manier van zaken doen?

graag jullie mening hierover

bedankt alvast

lis

lis0031
Community-lid

Nog even dit: ik heb met opzet gekozen voor antwoordcentrum in plaats van discussieforum omdat ik geen discussie zoek maar hulp en advies van mensen met ervaring en wellicht wijsheid. Verder dacht ik dat ik better in ebay.nl mijn vraag kon stellen omdat ik niet wil dat verdenkingen komen op een verkoper dat miischien niets fouts heeft gedaan, al lijkt het er heel erg op.

Ik vind het hele verhaal niet kloppen maar heb ook geen neiging om de verkoper aan de schandepaal te nagelen. Dat moet ebay zelf beslissen. Ik zou het ook niet fijn vinden als mensen zich tegen mij zouden keren in een openbare forum en ik door de modder zou worden gehaald.

Alvast bedankt voor het lezen en wellicht heeft ebay iemand in Nederland staan dat ook wat tijd besteed aan het lezen van wat geschreven wordt door de gebruikers.

lis0031
Community-lid

beste mensen

het is intussen 29 februari en ondanks mijn verzoek aan ebay op 17 en 22 februari heb ik nog geen reactie.

Het betreft artikelen 350530331235 waar in de bieddingsgeschiedenis gezien kan worden onderaan de blaadzijde dat de bieder de laatste 2 biedingen heeft ingetrokken binnen 60 seconden na plaatsing en net voordat de veiling afliep. en de andere artikel is nr 160729876847 waar dezelfde bieder op heeft geboden 6 keer terwijl hij bezig was met de andere stuk. Het betreft een zelfde exemplar van porcelein Vista Alegre. Ik heb in total 7 artikelen van porcelein achter elkaar bij dezelfde verkoper gewonnen. Ik had van tevoren gevraagd of zij combined verzending deed van de 7 stukken en dat was geen punt.Ik deed ongeveer 15 minuten voor afloop van de veilingen een bod op iedere stuk genoeg om tegenbiedingen op te vangen maar I wist toen nog niks over shill bidding zoals ze dat noemen in het engels.

 

De verkoper deed net een voorstel via mail dat ik de andere artikelen betaal en hij doet de verzending en dat deze 2 weer in de veiling komen. Maar ik ben niet hiermee eens. Ik vind dat ik ze zou moeten krijgen voor de hoogste bod voordat de nep bieder in beeld kwam. De bieder heeft ook een start bod gedaan op een van de andere artikelen dat ik kocht en heeft daarvoor en daarna geen geschiedenis van koop of verkoop staan of biedingen bij andere verkopers.

Graag jullie hulp want de ebay mensen hebben zo te zien geen tijd om an klantensteun te besteden. Geen wonder als de reputatie van de business slechter wordt.

Het geeft idd te denken,dat een nieuweling  die nb automatisch biedt,tot 2 keer toe het bod intrekt!

 

Als dat  door de verkoper is geaccepteerd,moet die bieding ook niet gelden,en doorgaan vanuit het een na laatste bod.

 

Zijn hier ebay regels voor,dat is de vraag.

 

stephanthecollector
Community-lid

ik heb al eerder gezegd dat het moeilijk te bewijzen is en ik/wij kunnen verder weinig voor u doen! zijn de items al wel betaald? zo niet kunt u altijd de verkoper nog verzoeken om de transacties te annuleren, ik weet dat u ebay al gemaild heeft maar u kunt het beste contact opnemen met de ebay site waar het gekocht is men heeft daar ook een chatversie van costumor support wellicht dat u op die manier iets wijzer kunt worden.

stephanthecollector
Community-lid

tja en wie zijn wij om te oordelen! laat ebay zich er maar over buigen! maar ja dan moeten ze wel van zich laten horen! dus eBay?

Enschede,ik heb de feedback van die winkel bekeken,lijkt iets op jouw voornaamB-).

Maar  alleen op dat Portugese potterie boden 444 en 622

Naar mijn mening zijn het verzamelaars.

Bij andere biedingen kwamen zij niet voor,anders was het wel erg opvallend

stephanthecollector
Community-lid

Dat kun je zien in de biedgeschiedenis van de bewuste persoon als je die naam aanklikt dan zie je een lijstje met het aantal biedingen van de afgelopen tijd, ergens bovenin staan dan procentenaantallen waar ook bij staat hoe vaak de bewuste bieder de laatste tijd een bod heeft ingetrokken, je kan alleen niet zien hoeveel die bieder heeft geboen en waarom het bod is ingetrokken dat kan alleen de verkopende partij! verder weet ik er helaas ook te weinig van

De biedingsgeschiedenis weet ik,alleen hoe weet je dat een ander z'n bod heeft ingetrokken???

Hoe kan je dat zien

Ik zie wel  bieder met feedback 622 en 444 bieden,maar dit kunnen ook verzamelaars zijn!

En een nieuweling zonder feedback.

 

feedback444 heeft idd al 19 bodintrekkingen gedaan,dus dat is vreemd!!

 

 

 

-- Bewerkt door 035anja035 op 28 Feb 2012 9:02 CET

-- Bewerkt door 035anja035 op 28 Feb 2012 9:09 CET
stephanthecollector
Community-lid

dat kan je zien in de biedgeschiedenis, klik de bewuste persoon aan en je krijgt een lijst met waar die de laatste tijd op heeft geboden, dus eerst klik je het aantal biedingen aan dan krijg je dus een lijstje daar staan dan de bieders (niet met volledige naam) de naam krijg je niet te zien maar je kan er wel op klikken en dan krijg je dus die lijst.

Een vraag.Hoe weet je dat de bieder(prijsopdrijver)zijn bod

heeft ingetrokken?

Staat dat in de biedingsgeschiedenis,of heeft de verkoper dit

bevestigd?

 

lis0031
Community-lid

Beste ....

bedankt voor je reactie. Ja ik ken dat link en ik heb het met veel aandacht gelezen voordat ik naar de verkoper schreef de dag na de veiling. Maar wat gebeurd  past niet in de regels van dat link. Kijk even: iemand doet diverse biedingen en dan ineens staat hij hoger dan ik met 35 en 36 engelse pounds. Dan trekt hij beide biedingen in onder de noemer:verkeerd bedrag ingevuld. MAAR hij had geen 350 or 360 per abuis ingevuld. Hij had alleen een paar pound hoger geboden dan zijn vorige biedingen  en dan ik en dat was genoeg om de vaas te krijgen. Waarom dan de biedingen intrekken? Terwijl op de andere zelfde artikel heeft hij net zoveel geboden alleen om ervoor te zorgen dat de prijs hoger werd. Kijk dan het tijdsverschil tussen de biedingen en het intrekken daarvan. 60 seconden of iets meer!!!  Kan dat?Als het iemand is dat net begint dan weet hij nog niet eens hoe dat zo snel moet gebeuren. Bovendien er is geen reden om in te trekken want het bedrag is niet fout als je de vaas wil hebben.

 

Ik stelde de verkoper voor om de biedingen van de nep bieder op beide artikelen te verwijderen omdat dit heel erg lijkt op prijsopdrijving. De verkoper zegt dat ze hoe dan ook over de volle bedragen aan ebay moet betalen en aan paypal en daarom alles houdt zoals het is. Hoe dat werkt weet ik niet want ik ben geen verkoper.

Als ik er nog meer bewijzen moet leveren dan wat er te zien is dan betekent het dat de  ebay regels over veiligheid voor kopers een fantasie zijn want een koper kan niet veel bewijzen behalve aandacht vragen voor vreemd verschijnselen dat zich voordoen en dat voor iedereen zichtbaar zijn. Als ebay vervolgens er ook niet reageert dan.... trek maar je conclusies.

 

Ik hoop dat ze dit lezen en anderen gebruikers ook.

 

stephanthecollector
Community-lid

een bieder kan wel degelijk een bod intrekken zie link:

 

Je bod intrekken of annuleren

 

een bieder kan niet zien/weten wat uw maximumbod is, wel is het mogelijk dat men met een ander account bied op zijn/haar eigen advertentie! helaas schijnt dit moeilijk te bewijzen zijn.

 

 

lis0031
Community-lid

Hallo bedankt voor je reactie. Ik heb niet alleen op 17 februari gevraagd om een mening hierover aan ebay maar ook op 22 februari. De bieder trekt 2 biedingen in net nadat hij ze heeft gedaan en gezien heeft dat mijn maximum was bereikt. Zover ik weet kan een bieder de eigen biedingen niet intrekken tenzij ebay or de verkoper ermee eens zijn en dat heeft wel tijd nodig. Verder heeft de bieder niet daarvoor en niet daarna ergens anders geboden. Toch raar of niet? waarom zou ik ergens op bieden als ik de artikel niet wil hebben? omdat ik voordel pluk uit de hogere prijs maar de hogere prijs is voor de verkoper....

 

 Ik deed een voorstel aan de verkoper om mij de artikelen te verkopen voor de hoogste bod voordat de nep koper begon te bieden maar ze zegt dat ze dat niet kan doen en dat ebay tegen haar zei dat de verkoop goed is verlopen.

Hierna heb ik gelezen dat er mensen zijn dat op eigen artikelen bieden onder andere identiteit en een andere internet adres  dat heel simpel geregeld kan worden met bijvoorbeeld de i-phone of een prepaid internet abonnement enzovoort.

Verder hoe komt dat ebay haar binnen enkele uren antwoordt dat de veiling klopt ( als het waar is wat ze schrijft) en mij nog niet na zoveel dagen? Ik heb mijn bericht in het engels geschreven en ook geschreven dat ik eerste met de verkoper contact had gehad want ik wil niet iemand verdenken zonder meer...

stephanthecollector
Community-lid

het kan soms even duren voordat ebay anrwoord geeft, misschien willen ze zelf eerst even zelf onderzoek doen alvorens u te antwoorden!

 

Ik heb even naar de biedgeschiedenis gekeken en het is wel opvallend maar ja aan de andere kant kan het net zo goed wel kloppen! ik wil er maar mee zeggen dat het moeilijk te bewijzen is als er sprake is van opdrijving van de prijs, de koper/bieder waar u op doelt kan ook zo onervaren zijn dat er per abuis verkeerd geboden is ( ja ik weet het het klinkt ongeloofwaardig maar alles kan op ebay):^O

 

aan de andere kant het is al meer dan een week geleen dat u ebay heeft gemaild dus een antwoord had er al wel kunnen/moeten zijn!

 

ik weet dat ebay hier meeleest dus wie weet nemen ze alsnog contact met u op!

 

Een vraag stellen