annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

nieuwe OSS bevestiging en BTW nummer worden niet geacepteerd door ebay!

tijgertje*
Community-lid

Om verder zakelijk te kunnen verkopen op ebay moet ik me registreren als deelnemer aan de Unieregeling een deelname- BTW-nummer opgeven. Heb ik allemaal gedaan, kreeg een brief van Belastingdienst met de gegevens en heb alle gegevens ingevuld via de link  www.ebay.nl/spr/vat. Alles meerdere keren gecontroleerd toch krijg steeds melding dat ik kan geen objecten meer verkopen via mijn eBay-account als ik nu niets doe. Volgens bericht moet ik mijn VAT en zakkelijke gegevens bijwerken wat ik al meerdere keren deed, alles volgens de officiële papieren van Belastingdienst. Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen? Heb mijn hele account doorgespit, alles klopt, rekeningnummer en naam van de rekeninghouder, BTW nummer, naam en het adres. Alvast bedankt voor de moeite!

Geaccepteerde oplossingen (0)

Antwoorden (8)

Antwoorden (8)

Hier hetzelfde probleem met als klap op de vuurpijl, account voor alle Duitse Activiteiten geschorst omdat er geen Duits BTW nr is aangevraagd, nee natuurlijk niet want er is sprake van het OSS Nummer.

Iemand wel gelukt te registreren en dus gewoon door te werken?

Ik lees in deze dat bij Arnhem1976 de problemen zijn opgelost door tussenkomst van ebay Duitsland. Ik heb het zelfde probleem en loop al weken met ebay heen  en weer te mailen, helaas zonder enig succes. Eerst met Ebay.com en later ook via ebay Duitsland. Ook heb ik het inmiddels via Facebook geprobeerd maar ook daar krijg ik het zelfde antwoord, ik moet een Duits BTW nummer aanvragen OF ik moet mij registeren voor OSS.

 

Ik vertik het om een Duits BTW nummer aan te vragen, dat is niet zoals het binnen de EU is geregeld.

Ook vertik ik het om mij voor OSS te registeren zolang de omzet onder de €10.000 blijft wat ik in mijn geval verwacht voor binnen de EU.

 

Ik las op de NL belastingdienst dat je een verzoek kunt indienen om ondanks dat je omzet binnen de EU lager is dan die 10.000, je al je omzet wilt laten behandelen met OSS. Dus vanaf de eerste euro ook de BTW van de afnemer berekenen. Het nadeel is dat je hier gelijk voor minimaal 2 jaar aan vast zit en dat wil ik niet, wederom is dit niet zoals het is bedoeld in de EU.

 

Waar ik nu tegen aan loop is dat ik ook geblokkeerd ben voor de Duitse Ebay, volgens mij betekend dit binnen heel de EU. Daarnaast, als ik een nieuwe advertentie aanmaak, kan ik enkel één bedrag invullen zonder daarbij de BTW te specificeren.

 

@arnhem1976, kun je aangeven hoe je het geregeld hebt met jou contact met eBay?

 

Of aan ieder ander, heeft iemand een manier om dit probleem door ebay op te laten lossen?

 

 

Idem hier.

Gewoon een klote bedrijf zeg.

en nu meer betalen nog ook, voor 28-10-21 had ik bv 4,97 aan ebay kosten incl btw! Nu is het zonder btw 5,30 voor hetzelfde! En hebben ze ineens op mijn account commisie kosten gezet waar ik 20 jaar lang  vrijstelling van had...

en dan krijg je inderdaad zo'n antwoord van iemand tja.. kan je niks mee...

ventozsails
Community-lid

Wij ook hetzelfde probleem. Als iemand een oplossing heeft!

Of zou het te maken hebben met onze NL belastingdienst die nog achterloopt?

bios-master
Community-lid

Herkenbaar, "Je eBay-account is geblokkeerd voor het aanbieden van objecten op eBay.de".

Via deze link gegevens bijgewerkt    www.ebay.nl/spr/vat   en aangevinkt voor de BTW-aangifte gaan we unieregeling (OSS) gebruiken en bedrijft gegevens meerdere keren gecontroleerd en toch steeds niet goed gekeurd de ebay. Neem je contact met ebay dan krijg je over algemeen een standaard antwoord van iemand  jawel vanuit de VS. Kortom ebay is geen professioneel bedrijf

watchpartsplaza
Community-lid

Hier ook precies hetzelfde.

Kan niks meer verkopen aan Duitse eBay-gebruikers of via ebay.de.

 

Heb nu weer contact opgenomen met de klantenservice en wacht nu op reactie.

Herkenbaar. Helaas kom je met de klantenservice geen millimeter verder. Omdat men bleef doorzagen op het aanleveren van een Duits btw nummer heb ik informatie ingewonnen bij de Nederlandse Belastingdienst. Zij geven expliciet aan dat wanneer een verkoper gebruikmaakt van de eenloketsregeling (OSS) er geen buitenlands BTW nummer hoeft te worden aangevraagd. 

 

Onderstaand de laatste reactie voordat Ebay ons blokkeerde en dit bericht is inmiddels 8 dagen geleden: 

 

[ ] Bedankt dat je contact hebt opgenomen met eBay. Mijn naam is Sumer en ik zal u helpen met uw vraag.

Ik begrijp dat u zich zorgen maakt over de btw- en belastingkwestie. Maak je geen zorgen, we hebben je zaak doorgenomen en ook je accountgegevens beoordeeld. We ontdekten dat uw vraag aandacht nodig heeft van ons gespecialiseerde team. We hebben uw vraag naar hen geëscaleerd voor verder onderzoek. Het kan 48-72 kantooruren duren om een oplossing van hen te krijgen. [/]   

 

Sorry, Sumer, ik maakte me terecht zorgen want jullie hebben niet gepresteerd. Geen reactie, wel geblokkeerd. Net als de anderen wachtend op een spoedige oplossing!

albertsoldtimerservice
Community-lid

Hier helaas hetzelfde maar pas vanaf vandaag geblokkeerd.

Ik weet zeker dat ik alles goed heb ingevuld en alles klopt.

Is er al iemand waarbij het is opgelost of een antwoord van klantenservice heeft gehad?

Een vraag stellen
Berichten met de meeste kudos