annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Oplichting op Ebay

Heden wordt ik geconfronteerd met een heel bijzondere manier van oplichting via- en met medewerking van Ebay.

Vanaf 2000 ben ik actief op Ebay, zowel als koper en verkoper. In deze jaren heb ik een 100% positieve feedback opgebouwd omdat het mijn streven is koper/verkoper voor 100% tevreden te stellen.

Op 31 december 2013 liep de veiling af van een Philips GA 212 platenspeler en ene bieder genaamd Bridge-gig bleek met € 23,50 de hoogste bieder. Via Paypal werd de platenspeler betaald en daarna door mij bijzonder goed verpakt via verzekerde verzending verstuurd per DHL aan het adres Shop Airlines America in Nederland. Op 7 januari 2014 om 11:00u is de zending in ontvangst genomen.

Tot zover niets aan de hand zou je denken, echter.

Op 15 januari 2014 ontving ik via Ebay een klacht dat de speler beschadigd zou zijn aangekomen, met de mededeling dat men hier later op terug zou komen.

Op 16 januari 2014 ontving ik via Ebay het bericht dat teruggave van de koopprijs (inkl verzendkosten) werd geëist, het artikel zou op mijn kosten moeten worden teruggestuurd (na mijn opgave van adresgegevens en betaling van de verzendkosten). Tevens werd gewaarschuwd als ik hier niet aan voldeed een claim ingesteld zou worden bij Ebay.

Het vreemde is echter, in de klacht wordt gesproken over een scheur in de kap die op de foto van de veiling niet zichtbaar zou zijn. Op de foto van de veiling is echter een platenspeler afgebeeld zonder kap!!  Overigens de ene keer klaagt koper over een beschadigd artikel een reactie later weer over een artikel wat niet in overeenstemming is met de omschrijving en nu weer als laatste betreft het een beschadigd artikel. Koper heeft echter een foto gezonden van de door hem ontvangen platenspeler en daarop is geen enkele beschadiging te ontdekken.

Omdat het hele geval mij zeer vreemd overkwam ben ik eens gaan Googelen op de namen Shop Airlines America en Bridge-gig (Ebay naam van de koper). Op het internet las is dat Shop Airlines America een broker is tussen wereldwijde verkopers en kopers in Japan. Deze kopers in Japan bieden op Ebay artikelen via http://www.sekaimon.com/  mijn vermoeden is dat dit een onderdeel is van Ebay.

Ook zag ik op internet dat Shop Airlines America handelt onder zeer vele  namen die meestal beginnen met Bridge of Flight.

Maar wat ik ook zag is dat heel veel verkopers hetzelfde opgelicht worden als ik, nl er wordt geclaimd dat artikelen beschadigd zijn, dus wordt er teruggave van de koopprijs geëist (inkl verzendkosten)  plus een eis van vergoeding van de retour verzendkosten. Daarna wordt een claim ingesteld bij Ebay en Ebay betaald Shop Airlines America terug en belast de verkopers account. Omdat het meestal om betrekkelijk kleine bedragen gaat doen veel verkopers afstand van hun goederen omdat retour zenden dermate hoge kosten meebrengt die niet opwegen tegen de waarde van het artikel.

Per saldo heeft Shop Airlines America dus voor 0,0 Euro een artikel verkregen en blijft de argeloze verkoper achter met een kater, verlies van koopprijs en verzendkosten.

Op 16 januari 2014 is een klacht ingediend bij Ebay betreffende koper Bridge-gig (Shop Airlines America) Ook heb ik direct mijn Paypal rekening gesloten, zodat koper niet via Paypal kan terugvorderen. Daarna heb ik ook aangegeven mijn Ebay account te sluiten omdat ik als goedwillende en argeloze gebruiker huiverig ben voor verdere vreemde kopers die zich verschuilen achter de meest vreemde gebruikersnamen. Ook heb ik mijn aan Ebay account gekoppelde VISA card verwijderd en VISA geïnformeerd dat eventuele claims c.q. afboekingen op mijn creditcard betreffende  deze kwestie zullen worden aangevochten als betwiste betaling.

Ebay reageert op geen enkele manier op klachten ingediend tegen koper Shop Airlines America!

Een verder belangrijk punt is, hoewel er in het veilingaanbod duidelijk  is aangegeven dat het hier een particuliere verkoop betreft en daarom van garantie of terugname geen sprake kan zijn.

Reden voor mij om geen aan- en verkopen meer te doen via Ebay.

Bericht 1 van 11
laatste antwoord
10 ANTWOORDEN 10

Re: Oplichting op Ebay

ik  heb zelf jarenlang heel veel dingen gekocht via eBay . toen pitney bowes in beeld kwam met hun zogenaamde douane afhandeling en andere nepperij ben ik er mee gestopt . tegenwoordig koop ik veel via Ali omdat ze vreemd genoeg eerlijker zijn dan eBay als platform . jammer voor de verkoper die er helaas niks aan kan doen . vond vanmorgen nog wat dingen op eBay .com . wat grappig is om te proberen is in de adresbalk het .com te veranderen naar .nl want tot mijn grote verbazing krijg je in een keer ook hele andere dollar bedragen te zien . de prijzen worden ineens 30% duurder . staan echt leuke dingen op ,maar eBay is door de jaren echt droevig geworden . heel erg jammer

Bericht 11 van 11
laatste antwoord