annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Onterechte invoerrechten dankzij GSP

Zag begin oktober iets op e-bay (USA) dat ik wel wou hebben.

 

Er was nog niet geboden dus ik was de eerste bieder. Aangezien ik weet dat de NL douane invoerrechten rekent vanaf 22 euro bood ik tot een maximumbedrag van (omgerekend) 21 euro. Hoewel er andere bieders waren, won ik uiteindelijk de veiling voor minder dan 18 euro.

 

Wil betalen en opeens staat daar leuk vermeld: inklaringskosten: $ 15.

 

Contact opgenomen met e-bay NL en na een eerste waardeloze reactie te hebben afgewimpeld kreeg ik iemand aan de telefoon die me ook duidelijk maakte dat dit iets van e-bay USA was en ze eigenlijk niets konden doen. (Volgens deze was het ook niet invoerrechten, maar andere administratieve kosten -- Bull**bleep**, want GSP rekent al extra (hoge) verzendkosten.)

 

Uiteindelijk betaald en toen werd uit de reactie van de verkoper duidelijk dat hij ook niet wist wat gaande was: hij was van plan het pakket gewoon naar mij te posten en had helemaal niet door wat GSP inhield. Uiteindelijk eind december het pakket gekregen.

 

 

 

Moet wel zeggen dat ik behoorlijk geïrriteerd ben dat GSP invoerrechten rekende over een pakket met een waarde van 18 euro, terwijl het tot 22 euro vrij is.

 

Weet iemand of ik ergens bezwaar kan aantekenen?

Bericht 10 van 10
laatste antwoord
9 ANTWOORDEN 9

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

Hey bedankt, oude post maar toch thanks. Eindelijk iemand die me eens kan vertellen wanneer je die verzendkosten er nou bij op moet tellen. a.d.a-trading zorgt bijvoorbeeld voor verwarring dat de verzendkosten ook onder de 22 EUR erbij gerekend moeten worden, dan kan toch niet, want dan kun je bijna niets meer kopen. Volgens de invoercalculator mag er nog een eurootje of twee hoger uitgevallen worden. invoercalculator.nl

Bericht 1 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

Een absurd systeem waar eBay, ondanks de vele klachten, geen moer aan doet. Het lijkt er op dat elke verandering die ze doorvoeren eBay alleen maar minder aantrekkelijk maakt. Het zou ze sieren meer met de community te communiceren en feedback serieus te nemen.

Bericht 2 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

U heeft gelijk betreffende de grens van 22 euro, die is inderdaad zonder de verzendkosten.

 

eBay verkoopt dit GSP als hassle-free. De US verkoper ziet ook niet wat het betekent voor de verzendkosten, laat staan de invoerrechten. Die ziet hij niet staan als die zelf de advertentie op eBay.com bekijkt. Alleen voor de buitenlandse koper worden die zichtbaar. Dan is er nog de verwarring over het verzendadres want dat is in deze gevallen altijd naar het Pitney Bowes distributiecentrum in Erlanger Kentucky USA.

 

 

Bericht 3 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

LOL. Ik had een uitgebreide mail geschreven aan e-bay waarin ik duidelijk maakte dat ik precies wist hoe invoerrechten werkte en waarom het item dus vrij van invoerrechten moest zijn. De reactie van e-bay ging hier compleet aan voorbij met als enige argument dat Nederland een systeem van invoerrechten heeft. Ik heb duidelijk gemaakt dat de e-bay reactie voorbijging aan mijn mail en ze stuurde het door naar een andere gespecialiseerde afdeling die mij vervolgens opbelde.

 

 

Maar heb ook sindsdien meer gemerkt dat veel Amerikaanse verkopers niet op de hoogte zijn van GSP.

 

Zag een ander item waarop ik wou bieden die wel via GSP verzendkosten gaf, maar in de omschrijving melde alleen binnen de VS te verzenden. Vroeg aan de verkoper of hij ook zonder GSP wou verzenden en de verkoper reageerde verbaasd met de mededeling dat hij de veiling had gemarkeerd als alleen verzenden binnen de VS. Ben zo aardig geweest hem te attenderen dat hij dan GSP ook moest uitschakelen.

 

Absurd stom systeem.

Bericht 4 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

Als BTW/invoerrechten van toepassing is, wordt het inderdaad berekend over waarde plus verzendkosten.

 

Echter, zolang de verkoopprijs/waarde lager is dan 22 euro spelen de verzendkosten geen rol.

 

Er hadden dus geen invoerrechten door GSP mogen worden berekend.

Bericht 5 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

BTW wordt gerekend over de totale kosten, item plus verzending. Dat wordt dan 18 euro plus 14 voor de verzending maakt 32 x 21% ongeveer 7 euro btw want boven de grens van 22. Daarnaast rekent Pitney and Bowes nog kosten aan (vanaf $6) maakt dus $15.

 

 

Bericht 7 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

zie prive bericht
Bericht 8 van 10
laatste antwoord

Re: Onterechte invoerrechten dankzij GSP

U kunt geen bezwaar aantekenen want eBay heeft altijd gelijk (op eBay).

 

Hoe krijgt u iemand aan de telefoon van eBay.nl , best wel knap.

 

Het zijn wel degelijk invoerrechten waarvoor u betaald alleen worden die door een Amerikaans bedrijf vastgesteld en kunnen dus afwijken wat er werkelijk door de NL douane zou worden gerekend. Ze rekenen uiteraard ook kosten voor deze service, dat doet PostNL ook (13,50 euro per stuk). Dat het item zonder GSP voor nul euro zou worden ingeklaard is duidelijk.

 

Dat verkopers vaak niet weten wat GSP inhoudt is een ervaring die ik deel. Laatst een item aangeschaft van 5 dollar waarop eerst GSP zat. Het zou 18,50 dollar aan verzendkosten zijn en nog geen inklaringskosten (onder de grens). Na contact met de verkoper kon deze opnieuw aanbieden zonder GSP, de verzendkosten waren toen 2,50 dollar.

 

GSP is vooral bedoeld om de opbrengst van PayPal te maximaliseren, verder trekt het verkopers over de streep om internationaal te verkopen. Zoals altijd met eBay is het vooral marketing.

 

 

 

 

Bericht 9 van 10
laatste antwoord